SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Aç Kalmadan Zayıflama – Ekmek Diyeti ile 10 günde 5 kilo zayıflama


Ekmek deyince hepimizin aklına bol kaleroli ve kilo aldırıcı bir besin aklımıza gelir. Bu yazımızda ekmeğin bahsetmiş olduğumuz ve hepimizin bildiği o kilo aldırıcı özelliğinin yanında aynı zamanda da zayıflatma etkisinden bahsedeceğiz. Ekmek bünyesinde barındırdığı protein, karbohhidrat ve diyet lifleri ile yaşamsal bir besin olma özelliği taşımaktadı. Ekmek doğru şekilde besin aracı olarak kullanılırsa aynı zamanda da sizi zayıflatacaktır.
Bu belirteceğimiz ekmek diyetiyle 5 kilo zayıflayacak ve bu süreci ise çok rahat geçireceksiniz. Sağlığınızda ise herhangi bir olumsuz durum meydana gelmeyecek. Ekmek diyeti günde 1200 ile 1600 kalori arasında almayı hedef alan bir diyet şeklidir. Bu diyete ekmek diyeti denilmesinin temel nedeni ise gün içerisinde ortalama 4-5 öğün yemek yenilmesi ve bu her öğünde de ekmeğin bulunmasıdır.
Ekmek diyetini hamile bayanların uygulaması uygun değildir. Ekmek diyeti boyunca günde bir saat yürüyüş veya kardiyo egzersizleri yapmak zayıflama sürecinize katkı sağlayacaktır.
Genel olarak değerlendirildiğinde ekmek diyeti zayıflama konusunda etkili ve başarılı bir yöntemdir. Ekmek diyetinde uygulayacağınız diyet programına gelince, sırasıyla beş öğün olmak üzere.
Kahvaltı: Bir dilim ekmekle birlikte 5 gr tereyağı, 1 dilim sucuk takribi 10 gram, 1 dilim yağsız peynir takribi 15 gram ve 1 dilim domates
Ara Öğün: 1 Armut
Öğle: 100 gram tavuk göğsünden alınmış et kullanarak en iyisinden bir tavuk göveci yapılacak ve bu öğünde o tüketilecek. 1 tatlı kaşığı yağ, 100 gram havuç, 3 soğan, 30 gram makarna, 1/4 tavuk suyu anlık, 3 kuru erik, 1 çay kaşığı susam,
Tavuk güvecinin nasıl yapılacağına gelince;
Tavuğu dilimleyip hafif yağda kızartıyoruz. İçerisine havuç ve soğanları küçük dilimler halinde atıyoruz daha sonra içine tavuk suyunu ekleyerek pişiriyoruz.
Ara Öğün: Bir bisküvi, 30 gram süzme peynir, 1 tatlı kaşığı bal
Akşam: Bir kibrit kutusu peynir ve akşam yemeğinde aşağıda belirteceğimiz ürünleri ihtiva eden omlet yapılacaktır. Omlet için malzemeler;
Bir parça susam ve çörekotu, 30 gr peynir, 2 çay kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı karışık turşu, 1 çay kaşığı ekşi krema, soğan ve turp.
Yukarıdaki sınırlar dahilinde diyetinizi sürdürür ve günlük 1200 kaloriyi geçmemeye dikkat ederseniz çok kısa vadede fazla kilolarınızdan kurtulacaksınızdır. Bu yolda sizlere başarılar diliyorum.
Ekmek Diyeti arayan son kullanıcılar aşağıdaki arama sonuçlarınıda aramışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder