SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Samandağ Biberi İle Zayıflama: Samandağ Biberi Zayıflatıyor Mu?


Zayıflamak isteyen kişiler, genellikle bunun için neler yapmaları gerektiği yönünde sürdürdükleri araştırmalarından elde ettikleri sonuçları değerlendirir; ancak bir süre sonra, bir zayıflama yönteminden sıkılır; ve bir diğerini kullanmaya başlarlar. Bunlardan bir tanesi de biber hapıdır aslında, biber hapı ile zayıflamaya çalışan kişilerin sayısı çok yüksektir; ancak kimileri de, zayıflama hapının sağlığa olan zararları nedeniyle, zayıflama haplarını kullanmayı tercih etmemektedirler. Peki biber hapının yapılmasında faydalanılan biber ile zayıflamaya ne dersiniz? Hem de en doğal yollarla. Hem de en sağlıklı şekliyle… Ama: bahsedeceğimiz biber, Samandağ biberi; ve oldukça acı olması nedeniyle, insanlar yemekte bir hayli zorlanıyor… Yani anlatmaya çalıştığımız kadar kolay da değil zayıflamak.
Samandağ Biberi İle Zayıflama

Samandağ biberinin adı, son zamanlarda medyada sıklıkla duyulmakta; ve ünlü kişiler, Samandağ biberi ile zayıfladıklarını söylemektedirler. Bu sayede de pek çok kişi, zayıflama hapları kullanmak yerine, Samandağ biberi ile zayıflamayı tercih etmektedir.
Samandağ Biberinin Faydaları
Samandağ biberi, hem antibiyotik özellik göstermektedir, hem de zayıflatıcı etki göstermektedir; ancak Samandağ biberinin tüketilmesinin de, oldukça zor olduğunu; çünkü çok acı olduğunu belirtmek gerekmektedir. Samandağ biberi üreticileri, bu biberin sadece yörede rahatlıkla yenilebildiğini; ve hemen hemen her sofrada yer aldığını belirtmektedirler; ancak, Türkiye’de pek çok bölgeden de günde yüzlerce sipariş aldıklarını belirtmektedirler.
Samandağ Biberi Nasıl Tüketilir?
Samandağ biberi, genellikle sofralarda taze olarak, yemeklerde ise, toz ve salça olarak tüketilmektedir. Acı tüketimi gerçekleştiremeyenler, samandağ biberini yemekte zorlanacak; ancak eğer katlanılır hale getirmek istiyorlarsa, zeytinyağı ve kekik ile karıştırarak da tüketebilmektedirler.

Samandağ biberinin zayıflatıcı etkisi ile ilgili belirtmemiz gereken son nokta ise, samandağ biberinin antioksidan özelliğinin olması ile birlikte, zayıflatıcı etkisinin kanıtlanmamış olmasıdır. Yapılacak olan araştırmalar sonucunda, samandağ biberinin, zayıflamaya karşı etkili olup olmayacağı görülebilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder