SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

KİLO VERİRKEN BU HATALARI YAPMAYIN


Kilo vermeye çalışırken çeşitli hatalar yapıyoruz. Sizlere kilo vemrek isteyenlerin yaptıkları genel hatalardan bahsetmek istiyoruz.
Kilo Vermeye Engel Olan Hatalar
1- Geç saatlerde yemek yiyoruz, daha bu yemeği hazmetmeden yatağa giriyoruz. Tabii’ki bu bize kilo olarak geri dönüyor.
2- Bayanlar özellikle, günler kurup bir araya geliyorlar. Bu günlerde herkes kendi marifetini göstermek ister. Beyaz unla yapılmış pastalar, beyaz şekerle yapılmış tatlılar ve bulgur işleri. Misafir ayıp olmasın diye biraz ondan, biraz bundan deyip yer. Buda kilo olarak geri döner. Oysa haftada 2 gün ölçülü tüketilmeli.

3- Fazla içki’de kilo yapar, karnınız çıkar. Haftada en fazla iki kez içki alma lüksüne sahipsiniz, eğer zayıflamak istiyorsanız. Yapacağınız spor’un sayısıda, haftada üçten az olmamalı. Yağları başka türlü yakamazsınız.
4- Sağlıklı kilo verebilmek için bir hekime baş vurmalısınız, kendi çabalarınızla bir aylık süre zarfında kilo veremediyseniz,mutlaka doktorunuza baş vurup tahlil yaptırmanız gerekir. 5- Malum, bütün hastalıkların başlıca nedeninin stres olduğunu bütün doktorlar söylüyor. Bunu önemseyip stres’ten uzak durun.
6- Çoğu insan’ın amacı sadece kilo vermektir, oysa orantılı kilo vermek hiç akıllarına gelmez. Egzersiz yaparak bölgesel yağlardan kurtulmak gerekir.
7- Günlük işler bittikten sonra vaktimizi ya televizyon ya da bilgisayar karşısında geçiririz. Tabii bunu yaparkende can sıkıntısından atıştırırız bol bol, buda bize kilo olarak geri döner.
8- İçtiklerimizede çok dikkat etmeliyiz, bol gazlı ve şekerli içecekler, ya da bol şekerli meyve suları zararlı içeceklerdendir. Oysa bunun yerine bol su, ayran, süt veya taze sıkılmış meyve suları içebiliriz.
9- Yediğimiz yemeklere çok dikkat etmeliyiz, dengeli beslenmek çok önemlidir. Karbonhidrat ile proteğini karıştırmamak, yemeklerden önce atıştırmalık başka şeyler yememeliyiz. Mesela ekmeğe sürülmüş tereyağı yada tulum peyniri gibi.
10- Sık sık ama az yemeliyiz. Zamanında yemek yemeyip sonra birden tıka basa yemek kilo yapar.
11- Vücudumuzun bol suya ihtiyacı vardır, hergün en az iki litre su içmeliyiz. Helede yaz aylarında vücuttaki su kaybı çok olur. Onun için ter yolu ile atılan bu suyu yerine koymamız gerekir. Bunun yanı sıra maden suyu ve bitki çayları gibi kalorisi olmayan içeceklerden de tüketmek gerekir.
12- Kilo vermek amacıyla yediğimiz yiyeceklerin önemi olduğu kadar, bu yiyecekleri nasıl tükettiğimizde çok önemli. Ölçülü bir şekilde tüketmemiz gerekir.
13- Karnınız tokken, yemeğin üstüne şekerli meyve veya tatlı tüketmekle kilo veremezsiniz. Diyetinize zarar vermiş olursunuz. Bu hataları yapmazsanız kilo vermemeniz için hiç bir neden yok.
KİLO VERMENİZE BUNLAR DA YARDIMCI OLUR
Mesela: Evinizdeki her odaya zayıf halinizi gösteren bir resminizi asabilirsiniz. Yatak odanızda gardolabın üstüne, banyoda aynanın yanına, mutfakta buzdolabının üstüne gibi. Bu zayıf halinizi gösteren resimler sizi o günlere götüreceği için, zayıflamak isteyeceksiniz. Artık yoruldum diyet yapmaktan sıkıldım diyenler bu yolu deneyebilirler. Telefonunuzun kapağınada böyle zayıf ama mutlu bir resminizi koyabilirsiniz. Zayıflamada uykununda önemi çok büyüktür. Az uyku sizi sinirli yapar, metabolizmanız farklı çalışır, bundan dolayı acıkırsınız. Fakat çok uykuda iyi deyildir, yatakta yatarken yağ yapar vücudunuz, onun için en iyisi 7-9 saat arasında uyunan uykudur.
Egzersiz yapmak, kilo vermede çok önemlidir, ama fazla zamanınız yoksa bari karın kaslarınızı güçlendirin, bunun için hergün en az karnınızı 1000 kez içine çekip bırakın, başta biraz canınız yanacaktır, fakat bu size düzgün bir karına sahip olmanızı sağlıcaktır.
,diyet yapamıyorum,diyet yapamıyorum ne yapmalıyım,diyet yapamiyorum,karın tokken spor yapılırmı,kendi yapilmis pasta tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder