SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

ZAYIFLAMA ALETLERİ


Zayıflama aletleri genel olarak bölgesel zayıflama için kullanılan, günlük hayatta kendi kendimize de yapabileceğimiz hareketleri kendimizi daha disiplin altına alarak daha sağlıklı şartlarda ve her koşulda yapmamızı sağlayan aletlerdir.
ZAYIFLAMA ALETLERİ

Zayıflama aletleri dendiği zaman bizim aklımıza ilk akla koşu bantları, zayıflama kemerleri, aerobik aletleri ve kondisyon aletleri gelir. Bu aletler ilk önce spor ve vücut geliştirme amaçlı kullanılmalarına karşın zayıflama üzerinde etkileri görüldükten sonra daha çok zayıflama üzerine kullanılmaya başlanmışlardır.
Zayıflama Aletlerini Alırken Dikkat Edilecek Hususlar
Zayıflama aletleri alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; onları zayıflamak için merkezi görevde düşünüp kullanmak değil, spor ve egzersizin bir parçası olarak kullanmaktır. Ayrıca alet seçerken aletin vücut yapısına ve gelişimine, vücudun spor potansiyeline, daha önce yapılan egzersizlere ve sportif faaliyetlere uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Aletin sadece tek bir fonksiyonu yerine getirmek yerine birkaç etkinliği yapabilme özelliğine sahip olması da özellikle maddi açıdan önemlidir.
Zayıflamak için Koşu Bandı ve Kondisyon- Zayıflama Bisikleti
Hava çok yağışlı ya da karlı fakat bizim koşmamız veya spor yapmamız gerekli öyleyse bunun için üretilmiş koşu bandını veya zayıflama bisikleti kullanabiliriz.
Göbek bölgemizden şikayetçiyiz ve mekik çekmemiz gerekli hareketimizi bunun için ideal olan egzersiz minderlerinde yaparsak çektiğimiz mekik daha sağlıklı ve daha verimli olur.
Vücudumuzda şikayetçi olduğumuz bölgeye göre,hava koşullarına göre veya sağlıklı spor yapmak için farklı zayıflama aletlerini tercih edebiliriz.Böylece kendimize uygun zayıflama aletini kullandığımızda vücudumuzdaki sarkıklardan kurtulur daha gergin bir vücuda sahip oluruz.En önemlisi daha dinç olur sağlığımızı koruruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder