SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Hamilelik Döneminde Alınan Kiloları, Doğum Sonrası Verme


Hamilelik dönemi ve çocuklarını doğurmaları kadınlar için hayatları boyunca yaşanabilecek en güzel dönemlerden birisidir. Doğum yapmak kadınlar için değeri biçilemez bir duygudur. Bu kadar güzel duygulara karşılık ne yazıkki birçok bayan için hamilelik döneminde alınan kiloları uzun süre verememektedir. Hamilelik sonrasında yapılacak diyet programları ne yazıkki çok kolay geçmemekte. Bayanlar çoğunlukla doğum sonrasında ve takip eden ilk birkaç haftada 4,5 – 5 kilo vermektedir. Hamilelik esnasında alınan kilolar ve yağlar genellikle bel bölgesinde toplanmaktadır, bu bölgedeki fazla kiloları vermek ise çok zordur.
Bu diyet programını vermeden önce şu uyarıda bulunmakta fayda görüyoruz. Kadınların bazı özel dönemlerinde ki bu dönemler hamilelik ve menopoz dönemleridir hormonal dengelerinde ve vücut yapılarında değişimler meydana gelmektedir. Özellikle bu gibi özel dönemlerde diyet programları uygulayacak bayanların öncelikle bir hekime görünmeleri ve hekimlerinden alacakları olura bağlı olarak diyet programlarını uygulamaları çok önemlidir. Hamilelik sonrası kilo vermek çok ama çok zordur. Fakat size önereceğimiz diyet programını doğru uygulamanız ve istikrarlı davranmanız durumunda fazla kilolarınızı vereceksinizdir.
Kilo verme programlarında ilk kural bu süreçten başarıyla geçeceğinize inanmaktır. Psikolojik olarak kendinizi bu sürece hazırlamalısınız.
DOĞUM SONRASI KİLO VERME : HIZLI SONUÇ ELDE ETMEK İÇİN TEKNİKLER VE İP UÇLARI
1. Su: Suya her zamankinden daha fazla ihtiyacınız olacak. Doğum sonrası kilo vermenizi sağlayacak temel unsur sudur. Suyun ilk etkisi doğum sonrasında vücudunuzda kalan sıvıların atılmasını sağlamak, emzirme döneminizde bebeğiniz için gerekli sütün uluşmasına yardımcı olmak ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlamaktır. Su iştahınızı kesecektir. Doğumdan sonraki ilk iki ay boyunca günde 10 bardak su içmeyi deneyiniz ve mümkün olduğunca da bunu gerçekleştiriniz.
2. Kendinizi Kötü Yiyeceklerden Uzak Tutunuz: Şunu unutmayınız her ne yer ve içerseniz bu besinler emzirdiğiniz için bebeklerinize geçecektir. Mümkün olduğunca sağlıksız besinlerden uzak durunuz, sağlıklı ve organik besinler tercih etmeye çalışınız. Tavuk eti ve kırmızı et yemeye dikkat edini.
3. Her Türlü Taze Meyveyi Yiyiniz: Meyveler size kilo aldırmaksızın ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi vücudunuza sağlayacaktır. Lifli yapıları sayesinde kemik yapınızı güçlendirecektir ve sizin kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır.
4. Beyaz’lardan Uzak Durunuz: Beyaz ekmek, mısır gevreği ve makarna yemekten uzak durunuz. Bunun yerine tam tahıllı ürünler tercih ediniz.
5. Herhangi Bir Ürünü Satın Almadan Önce Kesinlikle Etiketini Okumaya Dikkat Ediniz:Alışverişlerinizde satın aldığınız ürünlerin etiketlerini dikkatlice okuyuncunuz. Özellikle düşük kalorili ve yağlı ürünleri tercih etmeye çalışınız ve bu bilgileride etiketlerine bakarak tespit ediniz.
6. Kendinizi Egzersiz Yapmaya Hazır Hissettiğiniz Anda Egzersiz Yapmaya Başlayınız:Hamilelik döneminizde metabolizmanızda büyük değişimler meydana gelecektir. Bu nedenlede hamilelik öncesinde olduğu kadar rahat egzersiz programlarına dahil olamayacaksınızdır ve zaten bu durumda da egzersizlere dahil olmadan önce kesinlikle bir hekime danışınız. Egzersizler için kendinizi hazır hissettiğinizde ise egzersizlere yürüyüş ile başlayınız. Bu yürüyüşler başlangıçta 10 dakika ile sınırlı olmalı ve günbe gün artarak 20 dakikaya yükselmelidir.
7. Kilo ve Kalori Kaybı İçin En İyi Yöntem Emzirmedir: Özellikle çocuklarınızın sağlığı için emzirme çok önemli bir unsurdur. Emzirmenin bir artısı ise size kalori kaybettirmesidir. Bebeğinizi emzirerek günde yaklaşık olarak 500 kalori kaybedebilirsiniz.
8. Süper Hızlı Kilo Verdirdiğini İddia Eden Programlardan Uzak Durunuz: Kilo verme konusunda sabırlı olmalısınız. Hamilelik sonrasında kilo verme uzun zaman ve çok büyük çaba gerektiren bir dönemdir. Özellikle de emzirme döneminde olduğunuzu ve bebeğinizinde size bağlı olarak yaşadığını düşünürsek. Ani kilo verme çabası içerisine girmek ve bu denli sıkı diyetlere dahil olmak sizin hem metabolizmanızı olumsuz yönde etkileyecektir, hem de hasta olma ihtimalinizi arttıracaktır.
Yukarıda sayılan 8 seçeneği belirtildiği şekilde takip ederseniz. Hamilelik döneminde almış olduğunuz kiloları, hamilelik sonrasında vereceksinizdir. Aynı zamanda da bebeğinizide olumsuz etkilemeyeceksinizdir.
Yukarıdaki bilgileri weihgtlosshelpandtips(nokta)com adresinden alıntılanmış ve çevirisi yapılmıştır.
Lütfen bu konudaki tecrübelerinizi bizlerle ve okuyucularımızla paylaşınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder