SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Diyet Hataları: SIK SIK Kilo Alıp Vermenin Zararları


Sık kilo alıp vermek vücudu olumsuz şekilde etkilemektedir. İlk olarak kişide diyet yapmama isteği başlar. Yani sık kilo alıp vermek vücudu diyete küstürür. Yapılan diyetlerle hızlı şekilde kilo verilir ancak aynı hızla tekrar kilo alınır. Bu vücutta dengesizlik yaratır.Zamanla yaptığınız diyetler etkisiz kalır ve hiçbir etki göstermez.

Diyete başlamada önce bir uzmanla danışmak da fayda vardır. Ayrıca çok hızlı kilo verdiren şok diyetler yerine haftada kilo verdiren diyetler uygulayabilirsiniz.
Sık Kilo Alıp Vermenin Zararları
Sık kilo alıp vermek ciltte çatlaklara neden olmaktadır. Vücutta oluşan çatlaklar çoğu kadın için sinir bozucu bir durumdur. Cildin aşırı gerilmesi sonucu elastik dokunun kırılması ile oluşan çatlaklar sık kilo alıp vermenin sonucunda meydana gelir. Bu olay çoğu kadında sıkça rastlanan bir durumdur. Karın, göğüs ve bacaklarda oluşan çatlakları önlemek için vücudu esnemeye alıştırmak gerekir. Bunun için çeşitli losyonlar ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olur. Ayrıca masaj yapmak da çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Bunların yanı sıra egzersiz yapmakta önemli bir faktördür. Düzenli ve dengeli beslenmek, bol su içmek, egzersizi yapmak çatlakların oluşumunu engelleyen faktörlerdir.
Uzmanlar sık kilo alıp vermenin bağışıklık sistemini zayıflattığını ve metabolizmayı yavaşlattığını söylemektedir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu kişi daha çabuk hasta olabiliyor ve vücut enfeksiyonlara karşı dirençgösteremiyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle hızlı kilo vermek isteyen kişiler bu hatayı daha çok yapmaktadır. Sık kilo alıp vermek kalıcı ve sağlıklı kilo vermenin önüne geçerek diyet programını olumsuz etkilemektedir. Hızla kilo verdiğinizde sevinirsiniz ancak iki üç gün sonra aynı kiloyu geri alırsınız. Bu da sizde hayal kırıklığı yaratabilir
,sağlıklı zayıflama yöntemleri,nasıl sağlıklı zayıflarım,fazla kilo verme sonucu oluşan çatlaklar,sağlıklı nasıl zayıflarım,netle nesfit zararalı mı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder