SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Parklardaki Spor Aletleri ve Faydaları


Sağlıklı yaşamın insanlar tarafından öneminin anlaşılmasından sonra bu alanda çeşitli aletler geliştirildi. Belediyeler ve özel kuruluşlar tarafından halka açık yerlere konulan bu aletler halk sağlığı ve bölgesel zayıflama açısından önem taşıyor.
Şimdi bu alanlarda bulunan çeşitli bölgesel zayıflama aletlerine şöyle bir göz atalım:
Parklardaki Spor Aletleri ve Faydaları
Kol ve Omuz Açma Sistemi
Kol ve omuz bölgesinde sıklıkla oluşan kireçleme riskini azaltmaktadır. Günde yapacağınız egzersizlerle gelecekte kol bölgenizdeki ağrılar azalacaktır.
Alette boya göre iki kısım bulunmaktadır. Kendinize uygun olan taraf geçen ve yuvarlak kısımlardaki tutacaklardan tutarak 5-10 dakika kadar çevirin.
Bacak kaslarının çalışması için oldukça önemli olan bu alet bisiklet mantığıyla çalışıyor. Yürürken ağrı çekenler, bacak eklemlerinde problem olanlar için oldukça yararlıdır.
İleri yaş ya da engelli bireyler için tasarlanmış bu aletle bacak ve kol kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Ayakta durma sorunu olanlar için konulmuş oturak kısmıyla oldukça rahat bir spor sağlamaktadır.
Bu yürüyüş aleti vücudun koordineli şekilde çalışması açısından oldukça önemlidir. Kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça yarar sağlayan bir alettir.
Kullanımı ise oldukça basit üst kısımdan tutunarak yürüyormuş gibi adımlamanız yeterlidir.
Bacak, bel ve kalça kaslarını çalıştıran bu alet ayrıca kan akışını düzenlemektedir. İki fonksiyonlu aletin kullanımı şu şekildedir;
1. Bel Çevirme: Oturak kısmına oturup tutacaklar yardımıyla belinizi sağa sola doğru çevirin.
2. Step: Ayaklarınızı basma yerlerine yerleştirip tutacaklar yardımıyla adımlayın.
İki kişiyle kullanılabilen bu alet yürüme mantığıyla çalışmaktadır. Bacak kaslarının gelişmesi açısından destekleyicidir.Karşılıklı iki kişi basma yerlerine çıkar ve tutacaklar yardımıyla kolektif olarak adım atar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder