SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

ZAYIFLATAN MEYVELER Nelerdir?


Zayıflamak isteyenler için diyet progamları, günlük alınan kalori değerleri, egzersiz ve sporla harcanan kalori miktarları çok önemli bilgilerdir. Bunların yanında zayıflamaya yardımcı besinleryağ yakan bitkiler, iştah kesen bitkiler de kilo vermek isteyenlerin yardımına koşarlar. Bunlar gibi zayıflatan meyveler de kilo vermenize yardım edecektir.
ZAYIFLATAN MEYVELER Nelerdir?

Meyve ve sebzelerin faydaları saymakla bitmez. Yapılan araştırmalara göre bazı meyvelerin kilo verdirip zayıflattığı gözlenmiştir. Zayıflatan meyvelerin ilk sırasında greyfurt yer almaktadır. Bu mucize meyve iştah azaltarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde yaraların da çabuk iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca aç karnına yendiğinde kandaki yağı yakıp atmaktadır. Çok yemek yendiğinde ya da fazla yağlı yemek yendikten sonra içilen bir bardak greyfurt suyu vücuttaki ağırlığı alarak rahatlama sağlar. Ayrıca hazmı kolaylaştırır. Beden ve zihin yorgunluğunun giderilmesinde yardımcıdır. Greyfurt meyvesinin tadı hafif acımsı ve ekşi olduğundan dolayı çoğu kişi greyfurt suyu içmeyi tercih ediyor. Greyfurt cildin güzelleşmesine de yardımcıdır.
Zayıflatan Meyveler: Nar
Zayıflatan meyvelerin ikinci sırasında nar yer almaktadır. Nar estetik görünümü ve tadı ile oldukça güzel bir meyvedir. Greyfurt da bulunduğu gibi narda da bol miktarda C vitamini bulunur. Nar hazımsızlığı önler ve vücudun yağ depolamasını engeller. Ayrıca narın zayıflatan etkisinin yanında yorgunluk giderici, vücudun dinç ve enerjik olması gibi etkileri de vardır. Greyfurt kalori bakımından düşükken, nar biraz kalori bakımından yüksektir ( Bakınız: Meyvelerin kalori değerleri) . Bu nedenle yeteri kadar tüketilmesi tavsiye olunur. Nar meyve olarak yenebilirken, suyu ve nar ekşisi şeklinde de tüketilebilir. Antioksidan bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Zayıflatan Meyveler:  Kayısı, Yaban Mersini, Karpuz, Kırmızı Üzüm, Elma
Kayısı da zayıflamaya yardımcı bir meyvedir. Bağırsak hareketlerinin düzensizliği sonucunda oluşan kabızlığı gidermeye yardımcıdır. Bağırsak hareketlerini hızlandırır, sindirim sorunlarını çözer. Kilo vermeye yardımcıdır. Cildin yenilenmesini sağlar. Yazın bol miktarda tüketebileceğiniz bu meyve bronzlaşmaya da yardımcıdır. Tatil yaparken yenilen kayısı kalıcı bronzluk sağlamaktadır. Zayıflatan altın meyvelerden biri de yaban mersinidir. Bol miktarda kanserden koruyan antioksidan içeren bu meyve hafızayı güçlendirmektedir. Ayrıca lif bakımından da zengindir.
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz bol miktarda tüketilmelidir. Bir kâse karpuz 70 kaloridir. C vitamini ve su bakımından zengindir. Karpuz tek başına yendiğinde kilo aldırabilir. Bu nedenle diyet listemize eklemeli ve bu şekilde ek besinlerle tüketmeliyiz. Tek bir besin tüketerek zayıflama yanlıştır. Bunun yerine dengeli biçimde beslenmek sağlıklı kilo vermekte altın kurallardan birisidir. Tatlıyı çok sevenler ve diyet yaptıklarından dolayı tatlıya hasret kalanlar kırmızı üzüm yiyerek tatlı krizini önleyebilir. Bir kâsede ortalama 80 kalori vardır. Zayıflamaya yardımcı bir meyvedir. Zayıflatan meyvelerin sonuncusu elmadır. Elma kemikleri güçlendirir, astım ve diyabet gibi hastalıklar karşısında kişiyi korur. Yemeklerden önce yenilen elma iştahınızı bastırır ve az yemek yemenizi sağlar. Yemeklerden sonra yendiğinde ise hazımsızlığı giderir.
,zayıflatan meyveler,zayıflatan meyveler nelerdir,agustos ay,zayıf latan meyveler nelerdir,zay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder