SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Ramazanda Kilo Almamak Ve Zayıflamak İçin


Toplum olarak yanlış bilinen bir kural vardır; o da şudur: Ramazanda zayıflanır… Oysa ki genellikle ramazanda zayıflanmaz; ramazanda kilo alınır. Ramazanda zayıflayacağını düşünen kişiler, aç kaldıkları için kilo vereceklerine inananlardır; ancak aslında ramazanda, az yemek yenmesi ve bol su tüketilmesi sebebiyle, metabolizma yavaşlamakta; ve kilo alınmaktadır.
Ramazanda Kilo Verilir Mi?
Ramazanda kilo verenler de vardır elbette; ancak onların verdikleri kilolar; sağlıklı dokular, kaslar; ve kemiklerden verdikleri kilolardır; yani sağlıklı zayıflama adı altında anılmamaktadır.
Az sonra sizlere bahsedeceğimiz on öneri ile, ramazanda zayıflamak; ve ramazanda sağlıklı olmak eylemlerini bir arada gerçekleştirmenize olanak tanıyacağız:
Ramazanda Kilo Almamak ve Zayıflamak İçin Öneriler

Ramazanda zayıflamak için, herşeyden önce, iftar ile sahur arasındaki kısa zamanda 2.5 litre su içmeniz gerekmektedir; ve belirtilen su miktarı en az olanıdır; 2.5 litreden fazla su içerseniz sizin için daha sağlıklı bir durum söz konusu olacaktır.
Orucunu hurma ya da zeytinle açan kişiler, hemen ardından bir bardak ılık, ballı ve limonlu su içerlerse, kan şekerlerinin de düzenlenmesini sağlamış olurlar. İftar ve sahur arasında, en az üç fincan rezene çayı içmeniz de, sindirim sisteminizin rahat çalışmasını sağlayacak; ve mide şikayetleri yaşamanızı önleyecektir. Bununla birlikte meyan kökünün de, doğal kortizon içerdiğini; ve sizi destekleyeceğini unutmamalı; ılık suyunuzun içine az miktarda meyan kökü ekleyerek, iki çay bardağı meyan kökünü de tüketebilirsiniz.
Ramazan ayında, siyah çayı hayatınızdan çıkartmanız; ya da bir ya da iki fincan çok açık siyah çay içmeniz de önerilmekte; siyah çayın, su içmeyi unutturduğunu belirten uzmanlar, siyah çaydan mümkün olduğunca uzak durmanız gerektiği önerisinde de bulunuyorlar.
Baharat ve Acıdan Uzak Durun
Ramazanda zayıflamak ve ramazanda sağlıklı beslenmek isteyenlerin, üç baharat hariç, baharatlardan; ve özellikle de acıdan uzak durmaları gerekmektedir. Kullanılabilecek baharatlar arasında ilk sırada tarçın yer almaktadır. Tarçın, kan şekerini düzenleyen özelliği ile, kompostolarda ve tatlılarda bol miktarda kullanılmalıdır. Bunun yanında kimyon, sindirimi kolaylaştırdığından dolayı, yemeklere az miktarda eklenmelidir. Zerdeçal ise safra kesesini destekleyen özelliği ile, ramazan ayında tüketilebilecek baharatlar arasında yer almaktadır. Bunun dışındaki baharatlardan ise ramazan ayında mümkün olduğunca kaçınılması gerekmektedir.
İftarda Çorba Muhakkak Bulunmalı
Ramazanda zayıflamak ve ramazanda sağlıklı beslenmek için, iftarın çorbasız geçirilmemesi gerekmektedir. Uzmanlar özellikle sebze çorbalarının, iftarda tüketilmesinin, sindirimi kolaylaştıracağı yönünde açıklamalar yapmaktalar. Bununla birlikte, daha sıcak geçecek olan günlerde, içerisinde taze nane olan yoğurt çorbasının da, ramazan iftar sofralarında bulundurulmasının doğru bir tercih olacağını belirtmekteler.
Gerek iftarda; gerekse de sahurda, yemekleri iyi çiğneyerek; ve yavaş bir şekilde yiyin. Unutmamanız gereken bir nokta varsa, o da, ramazanda zayıflamak isteyen; ve aynı zamanda da sağlıklı beslenmek isteyen bir kişi olarak, ilk lokmayı ağzınıza aldıktan tam 13 dakika sonra doyduğunuzu hissedeceğiniz olacaktır. Bu nedenle, çorbanızı yedikten sonra ana yemeğe geçmeden önce bir kaç dakika beklerseniz, daha rahat bir sindirim işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.
Sahurda Müsli Tüketin
Ramazanda zayıflamak ve ramazanda sağlıklı beslenmek istiyorsanız, uzmanların sizin için bir diğer önerisi de, sahur zamanlarında müsli tüketmeniz yönünde olacaktır. Müsli içerisine meyve de eklerseniz eğer, oruç tutarkenki gününüzün ne kadar rahat geçtiğine siz bile şaşıracaksınız.
Sadece Sütlü Tatlılar
Ramazanda zayıflamak ve ramazanda sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin haftada bir seferden fazla tatlı tüketmemeleri tavsiye edilirken, yenilecek olan tatlıların da sütlü tatlılar olmasına özen göstermeniz gerektiği vurgulanmaktadır. Şireli tatlılardan kaçınmanız gerekirken; tüketeceğiniz tatlıları da iftardan en az iki saat sonra yemeniz gerektiği uyarısında bulunulmaktadır. Ramazan ayında en çok tercih edilmesi gereken tatlılar, cevizli güllaç; ve sütlaçtır.
Bol Kabuklu Meyve Tüketin
İftar ve sahur arasındaki ara öğünlerde, bol miktarda kabuklu meyve tüketimi yapılmalı. Kabuklu meyveler bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlayarak sindiriminizin daha kolay gerçekleştirilmesine yardımcı olacak; aynı zamanda da size tokluk hissi verecektir. Yemek istediğiniz kabuklu meyveleri, arada bir, ılık komposto şeklinde, içerisine tarçın ekleyerek de yiyebilirsiniz. Bu uygulama, size sıvı desteği de sağlamış olacaktır.
3′er Adet Ceviz
Ramazanda zayıflamak ve ramazanda sağlıklı beslenmek istiyorsanız ceviz içinden de faydalanmanız gerekmektedir. Ceviz içi, size güçlü bir omega 3 desteği sağlayacaktır. Tokluk hissi de verecek olan ceviz içini, sahurda ve ara öğünlerde üçer adet olmak koşulu ile tüketmeniz önerilmektedir.
Ramazan ve Balık
Ramazanda zayıflamak isteyenlerin, haftada en az bir sefer balık tüketmeleri gerekiyor. Balığın içerisinde, vücudun gereksinim duyduğu tüm yağlar bulunuyor. Bu yağlar, hem sizin daha sağlıklı beslenmenizi sağlıyor; hem de metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamanıza katkıda bulunuyor.
Ramazanda zayıflamak istiyorsanız, iftardan bir saat sonra, en az yirmi dakikalık bir yürüyüş yapın ki, metabolizmanızın hızlanması sağlanmış olsun…
,ramazanda zayıflama,ramazanda kilo almamak,ramazanda zayıflamak,ramazanda zayıflama yöntemleri,ramazanda zayiflamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder