SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Metabolizmayı Hızlandırmak için Ne Yapmalı?


Bilinçsizce, uzman tavsiyesine başvurmadan, kulaktan duyma bilgilerle yapılan diyetler ile bazal metabolizma hızı yavaşlar. Dolayısıyla bir günde harcadığımız enerji azalır. Sonuçta kilo verme hızımız düşer, ya da, daha az yememize rağmen çabuk kilo alır hale geliriz.

Metabolizmayı Nasıl Hızlandırabiliriz? Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları Nelerdir?
Sağlıklı bir zayıflma için, metabolizmanın hızlandırılması gereklidir.
Metabolizmayı Hızlandırmak için :
* 6 öğün: Tüm diyetisyenler 6 öğün önerir. Sebebi metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Böyle olunca, almanız gereken enerji, 6 öğüne bölünür. Hem daha az acıkır, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek, vücut çalışır ve bazal metabolizma hızı  yavaşlamaz.
Uzun süre aç kalınırsa eğer, bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken, ara öğünlerde, meyve, ayran ve diyet bisküvi tüketmek gerekir.
* Sıvı tüketimi: Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.
* Yürüyüş: Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüştür. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle, günde 30 dakika, sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.
* Aynı saatte yemek yememek: Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde bazen meyve yiyebilir veya akşam yemeğinizi 10-15 dakika önce veya biraz gecikmeli yiyebilirsiniz.
* Bol bol meyve yiyin: Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem, acıktığınız zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.
,metabolizmayı hızlandırmak,metabolizmayi hizlandirmak icin ne yapmali,metabolizmayı hızlandırma,çıdırdatma yöntemi,metabolizmayi hizlandirmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder