SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Metabolizma Neden Yavaş Çalışır?


Bazı kişiler hiç düşünmeden her şeyi yer içerler, fakat, incecik bir yapıya sahiptirler. Bazı kişilerde, korka, korka yer ve içerler, bu kişiler de kilo vermek bir yana, çok kolay kilo alabilirler. Acaba neden? Tabiki, metabolizma hızı ile ilgili.

Metabolizma iyi bir şekilde çalışır ise, alınan yiyecek ve içecekler kolayca enerjiye dönüşür ve bu enerji olduğu gibi harcanır. Metabolizma tembel ve iyi bir şekilde çalışmıyor ise, alınan yiyecek ve içeceklerin enerjiye dönüşüm oranı azalır ve vücut bir kısmını depo etmeye başlar. Dolayısı ile kilo artar.
Metabolizmanın hızlı çalışması demek, ideal kilonun garantisi demektir.
Metabolizma Neden Yavaşlar? Metabolizmanın Hızı Neden Düşer?
Metabolizma Hızını Azaltan, Düşüren Nedenler :
Yaş : Yaş ilerledikçe, metabolizma hızı da yavaşlar. 30′lu yaşlardan itibaren her 10 yıllık dönemde vücudunuz %2-4 oranında daha az enerji yakmaya başlar.
Cinsiyet : Kadınlar, erkeklere göre daha az enerji harcarlar. Çünkü, kadınlar da bulunan kas oranı, daha az ve daha zayıftır.
Menopoz-Andropoz : Bu dönemlerde, oluşan hormonal değişiklikler metabolizma hızını yavaşlatır. Ayrıca menopoz döneminde, bayanlarda görülen osteoporoz, aktivite kısıtlığına neden olacağından, enerjinin harcanması yavaşlar.
Hipotroid : Tiroid hormonu yetersizliğ, metabolizma hızınızın azalmasına neden olur.
Bilinçsiz uygulanan diyetler : Bilinçsiz uygulanan diyetler sonucunda verilen ve tekrar alınan kilolar vücut dengesini bozmakta ve metabolizma hızını yavaşlatmaktadır. Özellikle çok düşük kalorili diyetler, 600 kaloriden az olan diyetledir. Metabolik hızı %15-30 oranında düşürebilirler.
Fiziksel Aktivite : Yetersiz aktivite, kas aktivitenizi azaltarak daha az enerji harcamaya ve metabolizma hızınızın azalmasına neden olur.
,İNTERNET NADEN YAVAŞ ÇALIŞIR,metebolizmanin hizli calismasi icin,metebolizma neden hızlı çalşmaz,metebilazma hızlı çalışması için ne yapmalı,metabolizmanın hızlı çalışması için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder