SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Açlığı Bastırmak İçin Açlığı Bastırmanın Yolları


Açlığınızı bastırdığınızda rahatlıyor veyedikten sonra pişmanlık duyuyorsanız. Özellikle diyet döneminde tatlıya duyulan büyük bir özlem vardır, insanda olağanın üstünde bir tatlı yeme isteği oluşur bu isteği bastırmak için tabikide yapılıcak bir şeyler var yoksa gerçekten bu isteğin bastırılması için bir kaç öneri:


Açlığı Bastırmak İçin Açlığı Bastırmanın Yolları
Açlık hissi duyulur duyulmaz hemen yemek yemek yerine 10 -15 dakika beklenmelidir. Belki de bu süre içerisinde ortaya çıkan açlık duygusu bastırılabilir yada açlık durumu herhangi bir gıda almadan kendiliğinden geçebilir. Önemli olan kısım sadece 10 – 15 dakika kadar beklemektir ve bu arada başka şeylerle uğraşarak bu süreyi atlatmaktır.
Açlık hissini duyulduğu anda hemen bir bardak su içmekte bu duygunun giderilmesi için önemli bir yöntemdir. Bu yöntemle amaçlanmak istenen anlık olarak gelen yemek yeme isteğini su içerek bastırmaktır ya da bir nevi açlık hissini kandırıp su ile avutmakta denilebilir.
Bir limon kesilip içilmesi de açlık hissini yatıştırmak için kullanılabilinecek bir yöntemdir.
Büyük öğün olarak adlandırılan sabah, öğle, akşam yemek yerine sık sık fakat az az yemek. Çünkü doyma duygusunun asıl merkezi mide değil beyindir az yenildiği için beyin tatmin edilemeyebilir ama sık sık yiyerek beyinde kandırılabilir.
Son ve önemli bir husus ise hareket halinde olmaktır. Bu sayede hem açlık hissi bastırılacak hemde azda olsa egzersiz yapılacaktır.
İsterseniz Ender Saraç’ın açlığı bastırmak için tavsiyelerine de bakabilirsiniz: Ender Saraç açlığı bastırmak
,açlık hissini bastırmak,tatlı isteğini bastırmak için,açlığı bastırmak,açlığa dayanmak,tatlı yeme isteği nasıl bastırılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder