SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Zencefil Çayı ile Zayıflama


Zencefil çayı: Zencefilin tıb dünyasında çok önemli yeri vardır. Zencefil dünyada tıbbı anlamda 5000 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır. Mutlaka evimizin olmazsa olmazlarından olması gerekmektedir.
Zencefilin en önemli özelliklerinden biri metabolizmamızdaki parazit ve rahatsızlıkları temizleyici ve canlandırıcı özelliğinin olmasıdır. Hangi diyeti uygularsanız uygulayın mutlaka günde en az 1 bardak zencefil çayı içmeyi unutmayın.Tıb dünyasında faranjit’e çok iyi geldiği ispatlanmıştır.

Çoğu zaman ishal ve mide bozulmalarında çocuklar ve yetişkinler için kullanılmaktadır. Kan dolaşımını arttırmakla birlikte kanımızda temizlik görevi de görmektedir.
Romatizma hastalığı olan birçok hasra zencefilden yararlanarak tedavilerini kendileri sağlamaktadır.
Zencefil halsizlik problemi olan kişiler bire bir ilaçtır halsizliği çok yoğun etkide düzeltir , gaz giderici olarak ta rahatlıkla kullanılmaktadır.

Akciğer temizleyicisi olarak da bilinir.
Faydaları saymakla bitmeyen zencefil terlemeyi arttırdığından dolayı cildimizin temizlenmesinde büyük unsur taşır.
Gribal(soğuk) enfeksiyonlar da bal ile karıştırılıp çay olarak içildiğinde çok kısa sürede vücudumuzdaki enfeksiyonların dışarı atılmasını sağlar.

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor.

    Kış aylarının vazgeçilmezi; zencefil çayı. Geçtiğimiz kış aylarında neredeyse her gün limonlu zencefil çayı içtim. Zencefil çayı, özellikle grip olduğum zamanlarda kendimi daha dinç hissetmemi sağlıyordu. Boğazımı hafiften yakan tadını seviyorum. Bir de zencefil çayı mide bulantısıyla öksürüğe de çok iyi geliyor. Zencefil; doğal ve sağlıklı bir yağ yakıcıdır. Aynı zamanda zencefil çayı, içtiğinizde vücudunuzda bir sıcaklık oluşmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemini hızlı bir şekilde çalıştırır. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil