SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

iştah kesen yiyecekler, iştah kesen yiyecekler nelerdir, iştah kesen bitkiler, iştah kesen yiyecekler, iştah kesici, iştah kesici bitkiler


Kilo problemi yaşayan birçok insan bu problemin en büyük kaynağının süreki yeme dürtülerinin olmasından ve iştahlarının inanılmaz açık olduğundan bahsederler ve kilo vermek için çözümüde iştahlarını kapatmaktan geçtiğine inanırlar. Bu yüzden öncelikle yeme dürtülerini ve iştahlarını kesecek yöntemler ararlar. Bunun için ise birçok yöntem denerler. Başta OTC adı verilen ürün grubuna mensup besin takviyelerinden, örneğin bugünlerde çok popüler olan altın çilek hapı, elma sirkesi hapı vs gibi takviyele başvururlar. Yada bu tür ürünlere güvenmeyen ve sağlıksız olduğunu düşünen kişiler ise tamamen bitkisel yöntemlerle iştahlarını kapatmaya çalışırlar ve iştah kesen besinleri yiyecekleri tercih ederler.
İşte bu yazımızda iştah kesen yiyeceklerin, iştah kesici olarak hangi besinleri tercih ederseniz size faydalı olacağından bahsedeceğiz.
iştah kesen yiyecekler, iştah kesen yiyecekler nelerdir, iştah kesen bitkiler, iştah kesen yiyecekler, iştah kesici, iştah kesici bitkiler nelerdir?
Öncelikle şunu belirteyim bu kadar özellikle bitkileri her zaman ve her yerden temin etme şansınız bulunmakta. Peki bu iştah kesen bitkiler neler?
  1. Elma
  2. Yeşilçay
  3. Çikolata
  4. Yulaf Ezmesi
  5. Keten Tohumu
  6. Çam Fıstığı
  7. Sebze Suları
  8. Salata
  9. Su
  10. Whey Protein Tozu
yukarıda sıraladığımız iştah kesici ürünlerden birisini ulaşabilme ve kullanabilme isteğinize göre tercih ediniz ve kullanınız. Peki bu besinler hangi özellikleriyle iştah kesmektedir.
1. Elma: Elmayı incelediğinizde çok lifli bir yapıya sahip olduğunu göreceksinizdir. Özellikle lifli yapıya sahip besinlerin sindirilmesi uzun zaman almaktadır. Günde tüketeceğiniz 1 elma sizin iştahınızı kesecek ve tokluk hissetmenizi sağlayacaktır. Elma bu özelliğinin haricinde ise iltihap giderme etkisine sahiptir.
2. Yeşil Çay: Yeşil çay kesinlikle iştah kesiciler içerisinde önemli bir yere sahiptir. Yeşil çayda bulunan fito bileşikleri bağırsakta emilimi gerçekleşen yağın yakımında aktif rol oynamaktadır.
3. Çikolata: Belki de iştah kesiciler arasında sizi en çok şaşırtan besin çikolata olmuştur. Çünkü özellikle çikolata denilince insanlar kilo almayı anımsar fakat çikolata iştah kesicidir ve kanı doyurucudur. Size önerimiz düşük kalorili çikolatalardan çok fazla olmamak koşuluyla tüketmenizdir. Fazla tüketmeniz durumunda tabi ki size kilo aldıracaktır.
4. Yulaf Ezmesi: Evet yulaf ezmeside aynen elmada olduğu gibi lifli bir yapıya sahiptir aynı zamanda da bünyesinde karbonhidrat barındırır. Bu özellikleriyle yulaf ezmesinin sindirimi zor ve uzundur. Bu nedenl yulaf ezmesi tükettiğinizde iştahınız kesilecek ve kendinizi tok hissedeceksiniz.
5. Keten Tohumu: Keten tohumu özellikle bir ara kadınlar tarafından fazlasıyla rağbet gören bir besin olmuştu ki bu ününde de aslında hiçte haksız değil. Çünkü keten tohumunun lifli yapısı çiğ olarak tüketildiğinde mide de şişecek ve size saatlerce tokluk hissi verecektir.
6. Su: Karşınızda “su” evet su diğer tüm besinlerle karşılaştırıldığında en çok öne çıkan iştah kesici. Özellikle kalorisiz oluşu bu grubun en önünde yer almasının başlıca nedeni. Bu özelliğinin yanında metabolizmayı hızlandıran etkisiyle su fazla tüketildiğinde tokluk hissi verir ve iştah keser. Bakınız Kemal Sunal’ın başrollerinde oynadığı “Köyden İndim Şehire” filmi :)
7. Çam Fıstığı: Bu grup içerisinde belki de en az bilinen iştah kesici besin çam fıstığıdır. Çam fıstığı protein açısından çok zengin bir besin olup bir avuç kadar çam fıstığının tüketilmesi sizin bir öğünde hissedeceğiniz tokluk hissini hissetmenizi sağlayacak ve iştahınızı kesecektir. Çam fıstığı aynı zamanda bitkisel bir yağ asidi olan pinoleik içermektedir.
8. Sebze Suları: Sebze suları büyük oranda klorofil muhteva eder. Buna bağlı olarakta tüketilmesinde iştah kesme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda da son zamanlarda green drinks adıylada yurt dışında çok meşhurdur.
9. Whey Protein Tozu: Bu ürün iştah kesme özelliğinin yanı sıra daha çok vücut geliştirme sporu ile ilgilenen sporcular tarafından tercih edilmektedir. Bu ürüne ise fitness salonlarından ulaşabilirsiniz.
10. Salata: Yeşil salata daha farklı bir ifadeyle mevsim salatası çok iyi bir iştah kesici besindir. Bol miktarda tüketilecek salatanın hem kalorisinin düşük olması, hem de iştah kesmesi nedeniyle tercih edilmesi uygundur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder