SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Diyet Hataları: Diyete Ara Vermek Kilo Aldırır


Zayıflamak için diyete başlanır ama bir zaman sonra başlanan diyete ara verilir. “haftaya tekrar başlarım” diyerek diyete tekrar başlanır. Diyete ara verilip, tekrar başlanmasının zayıflamak yerine kilo aldırdığı gözlenmiştir. Kişinin daha çok kilo almasının sebebi yanlış ve düzensiz yapılan diyetler olduğu görülmüştür. Bu durum hem beden olarak hem de psikolojik olarak kişiyi yıpratır. Bir süre sonra diyet yapmama isteği başlar ve vücut diyete küser. Aynı zamanda kilo alındığı görülünce uğranılan hayal kırıklığı bu durumu iyice arttırır. Diyete ara verildiğinde verilen kilolar aynı şekilde hızla geri alınır. Bu yüzden kilo vermeyi uzun sürece yaymak ve daha sağlıklı kalıcı şekilde kilo vermek gerekir.

Diyete Ara Vermek Yanlıştır
Vücudun devamlı kilo alıp vermesi başta metabolizma olmak üzere bütün vücutta olumsuz etkiler yaratır. İlk olarak metabolizma hızının yavaşlamasına neden olur. Siz diyeti bıraktığınızda metabolizmanız yavaş çalıştığından vücut yağ depolamaya başlar ve ani kilo artışları yaşanır. Bu durum hem metabolizmayı hem de psikolojinizi olumsuz biçimde etkiler.
Kilo vermek için diyete başlayacaksanız ilk olarak kararlı olmalısınız. Diyete ara vermeyi aklınızdan çıkarmalı ve ne olursa olsun diyetinizi bozmamalısınız. Kilo vermek için kendinizi kontrol etmeyi bilmelisiniz. Yiyeceğe karşı aşırı yeme isteğini yenmeli ve “dur” diyebilmelisiniz. Aslında kilo vermek için şok diyetlere, zayıflama haplarına ya da çok yorucu egzersizlere gerek yoktur. Sadece yaşam tarzınızı ve alışkanlıklarınızı değiştirmeye gerek vardır. Kendinizi kontrol altında tutarak zamanla yaşam tarzınızı ve alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz. Böylece sağlıklı kilo vererek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.
Püf Noktası: Diyeti kısa vadede yapmak yerine, uzun vadeye yaymak, diyeti bırakmanızı engelleyebilir…
Diyete her ara verildiğinde diyet yapmama isteği sizde daha çok artar. Bu nedenle diyeti bırakmamak gerekir. Eğer diyet yapmak size zor geliyorsa diyet yapmadan yaşam tarzınızı değiştirerek de kilo verebilirsiniz. İlk olarak az ve sık yemek yemelisiniz. Öğünleri atlatmamak ve günde 5 öğün yemek tüketilmelidir. Egzersizlerinde kilo vermede büyük önem taşır. Metabolizmayı hızlandırmak için bol bol su için. Günde en az 8 bardak su içmek metabolizma hızını artırır. Açlık hissi duymamak için posalı besinler yenmelidir. Sebze, meyve ve kuru baklagiller kişide tokluk hissi yaratır. Aşırı yağlı besinlerden uzak durmak gerekir. Eğer bir öğünde fazla yemek yediyseniz ardından egzersiz yaparak ve diğer öğünde hafif şeyler yiyerek telafi edebilirsiniz.
,diyet yapmanın püf noktaları,diyette ne zaman kilo vermeye başlanır,dıyet yaparken ne kadar kılo verılır,yaz diyetinin püf noktaları,şerbet yapmanın püf noktas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder