SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Çörek Otu Zayıflatır Mı? – Çörek Otu ile Zayıflayabilirsiniz – Çöret otunun faydaları


Hepimiz çörek otunu biliriz. Uzun yıllar boyunca birçok besinin içerisinde kendine has tadını vermesi üzere kullandığımız çörek otunun lezzetinin haricinde faydalarından birisidezayıflatma etkisi. Eminim ki birçoğunuz bu yazıyı okuduğunda bu özelliğine şaşıracaksınız. Şimdi size çörek otunun nasıl zayıflattığını ve hangi özelliklere sahip olduğundan bahsedeceğiz.
Çörek Otu Zayıflatır Mı?
Çörek otunun sizi zayıflatabilmesi için,
Çörek otunu yada çörek otunun yağını hergün kahvaltıdan ve yemeklerden 1 saat önce bir çay kaşığı miktarında ve bir bardak su ile yutmalısınız. Yutacağınız çörek otu yağının ise yüzde yüz saf olmasına, ilk sıkım olmasına ve soğuk sıkım olarak imal edilmiş olmasına özellikle dikkat ediniz.
Çörek otunu ve çörek otu yağını her kahvaltı ve yemekten bir saat önce bahsettiğimiz şekilde aldığınızda size ne gibi bir fayda sağlayacak. Çörek otu ve yağının tokluk hissi uyandırma etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu ürünü bir bardak su ile birlikte tükettiğiniz için suyunda etkisiyle birlikte bu tokluk hissi daha da artacaktır ki kısa sürede doymanızı bu durumda sizindiyet sürecinizin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kahvaltı ve yemeklerden önce ki bu durumun günde üç kez tekrar edildiği düşünülürse alınacak 200 adet çörek otu tanesinin çiğnelerek tüketilmesinin zayıflatma etkisi olmaktadır.
Çörek otu ve yağının iştahı kapatma etkisinin yanı sıra,
  • Karaciğeri temizlemeyerek sindirimi hızlandırma
  • Çörek otundaki Lubricant (yağlayıcı) özelliği ile bağırsakları kaygan hale getirerek, bir başka ifade ile müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hızlı emilimini sağlamaktır.
Çörek Otu İle Zayıflama Yorumları
Bu diyeti uygulayan kişilerin yorumları ise diyet yöntemi olarak başarılı bir yöntem olduğunun ve ayda 4 ile 6 kilo zayıflatma etkisinin olduğu şeklindedir. Tabi ki bu süreçte beslenme alışkanlıklarını düzenlemeye ve mümkün olduğu ölçüde egzersiz ve spor yapmaya dikkat ettiklerinide beyan etmişlerdir.
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?
Çörek otunda bulunan kimyasal maddelerden sadece timokinonun etkilerini inceleyecek olursak; artrite, astıma, bakterilere, bronşite, alerjiye, romatizmaya ve kansere karşı olduğunu görürüz. Ayrıca çörek otu bir antioksidandır. Safra yollarını boşaltır, bununla birlikte siklooksijenaz enzimi inhibitörü, lipooksijenaz enzimi inhibitörü, ürik asidi azaltıcı etki gösterir. Ayrıca dikkat çekicidir ki, çörekotu Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği OMEGA yağ asitlerinin birbirine olan oranlarını dahi korumaktadır.
Çörek otu ile zayıflamayı aynı zamanda Sn. Ahmet Maranki, Sn. Ender Saraç, Sn. İbrahim Saraçoğlu ve Sn. Ömer Coskun Tavsiye etmektedirler.
Çörek Otu İle Zayıflama araması yapan son kullanıcılar aynı zamanda aşağıdaki anahtar kelimeleride kullanmışlardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder