SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Diyet Yaparken Kahvaltının Önemi


En çok atlatılan öğün arasında kahvaltı başta gelmektedir. Aslında en faydalı öğün kahvaltı iken, insanlar bu değerli öğünü her seferinde atlatıyorlar. Kilo vermek isteyen bayanlar ilk önce düzenli şekilde kahvaltı yapmalıdır. Kahvaltı yapma alışkanlığını kazanmadan, diyet de yapılsa saatlerce egzersizde yapılsa kilo vermeniz mümkün değildir. Oysaki vücut bütün gece enerjisiz kalır ve iyi bir kahvaltıyla toparlanıp kendini güne hazırlar. Bu öğün atlatıldığı zaman enerjisiz kalan vücut sizi çok yemek yemeye iter. Bu nedenle diyet esnasında en önemli öğün sabah kahvaltısıdır.
Kahvaltı yaptığınızda güne daha zinde başlar ve daha geç acıkırsınız.

Düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin daha kolay kilo verebildiği gözlenmiştir. Ayrıca diğer öğünle gibi ağır yemekler yemediğiniz için bu öğün hem sağlıklı hem de faydalıdır. Kahvaltı yapıldığında kişi öğle yemeğinde daha az yemek yer. Ancak kahvaltıda hangi besinleri tükettiğiniz de önemlidir. Sabah yenen yüksek kalorili besinler sizi gün boyunca halsiz bırakır. Bunun yanı sıra kahvaltıda yenen peynir, zeytin, süt ürünleri ve sebzeler kilo aldırmayan sağlığı koruyan ve kolay kilo vermenizi sağlayan besinlerdir. Kahvaltıda diğer önemli nokta ise şekerli ürünlerin fazla tüketilmemesidir. Her öğün zamanında tüketilip, vücudun ihtiyacını karşılayan besinler tüketilip ve bunları gereken ölçülerde tüketmeye dikkat etmelisiniz.
Kilo verildiği gibi kolaylıkla alınan bir şeydir. Bu nedenle kalıcı kilo vermek istiyorsanız kahvaltı yapmanız şarttır. Sadece kahvaltı değil, diğer öğünleri de düzenli olarak tüketmelisiniz.Metabolizmanın hızlandırılması için kahvaltı yapmak şarttır. Ayrıca buzlu su içmek de metabolizmayı hızlandırır. Kahvaltıda sadece yağ ve şeker içeren besinleri tüketmek oldukça yanlıştır. Karbonhidrat ve protein beraberinde alınmalıdır.
Besleyici ve tok tutan kahvaltı örneği;
Bir bardak süt ya da açık ve şekersiz çay
Peynir, zeytin
Bir tane yumurta
Domates, salatalık, yeşilbiber ve tercih edilen sebzeler
2 dilim kepekli ekmek
Az miktarda elma suyu konsantresi veya bal
Küçük bir parça börek ya da tost
,diyette sabah kahvaltısında çorba,lahana çorbası diyeti yaparken kahvaltı yapılıyor mu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder