SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Kolayca Zayıflamak ve Kilo Vermek İçin


Geride bıraktığımız kış günlerinde kilo kontrolünü elinden kaçırmış kişiler bugünlerde diyet ,zayıflama ve kilo verme gibi kelimeleri yakında takip ediyorlar.Halbuki bu üç kelime yerine geçen tek kelime işlerini görecektir.
Kelime “dengeli ve sağlıklı beslenme”. Evet dengeli ve sağlıklı beslenme ile hem sağlığımız kontrol altında olurken kilo almak o kadar da kolay olmaz.Peki bu kelimedeki uygulamayı yapmayanlar için kolay zayıflama mümkün müdür?
İşte kolay zayıflama yöntemleri ve yapmanız gerekenler
3 ana öğün yanına 3 de ara öğün yaparak zayıflama sürecini azaltın
Günde aldığımız 3 öğünü 6 öğüne bölerek, öğünlerinizde aldığınız gıda miktarını azaltın.
Az ve sık beslenme kolay kilo verme yöntemlerinden biridir.Ayrıca sık beslenme , metabolizmayı hızlandırarak kan şekerindeki dalgalanmaları düşürür.
Geç Saatlerde Yemek Yememeye Dikkat Edin
Gündüz saatlerinin uzun olduğu yaz günlerinde akşam yemeğide geç yenmeye başlanmıştır.Ancak geç saatlerde yani gece yenilen yemekleri vücudumuz daha zor yakar yada bir kısmını yakar.Yakılamayan diğer kısmı ise vücutta fazla yağ ve kalori olarak kalır.Buda kilo alımına neden olur.
Hareket Edin Metabolizmayı Çalıştırın
Spor yapmamak için yağmurlu ve soğuk günleri bahane etme dönemi sona erdi.Hareket etmek için en kolay aktivite spor yapmaktır.Açık havada spor yaparak bol oksijen almak çok yararlıdır.Spor yapmak yerine başka bir aktivite de yapabilirsiniz.Ama oturduğunuz yerden değil hareket yapmanızı sağlayacak bir aktivite…
Kilo vermek için hafif beslenin
Zayıflama döneminde tam tahıllı ürünler tüketmek kilo vermeye oldukça yarar sağlar.Yağlı ve kızartma ağırlıklı yemekler yerine haşlama ve fırında pişen yemekleri tercih edin.Bol bol sebze ve meyve tüketin.Süt ve süt ürünlerinin az yağlı olan türlerini kullanın.
Su Tüketimini Arttırın
Bu dönemde çok terlemeyle birlikte vücuda sıvı alma ihtiyacınız artar.Günde 2-2,5 lt ye kadar su tüketimini arttırın.Su tüketmek için susamayı beklemeyin.Vücuttaki su kaybı güçlülüğü ve hafıza  bulanıklığına yol açar.
,spor yaparak zayıfla yolları,spor yaparak zayıflama yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder