SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Oruçta Neden Şişmanlarız? Ramazanda Kilo Alma Sebepleri


Ramazan ayı gelince , uzun süre aç kalındığı için insanların zayıflaması beklense de aslında tam tersine genelde kilo alınır. Bu yazımızda oruçta kilo alma sebeplerini inceleyeceğiz.
Oruçta Neden Şişmanlarız? Ramazanda Kilo Alma Sebepleri

Uzmanların zayıflamak isteyenler için verdiği tavsiyelere bakılınca, ramazan ayında bu tavsiyelerin tam tersi yönde hareket edildiğine sahit oluruz.
· Yemek yedikten sonra uyumayın: Maalesef sahurdan sonra uyuyoruz.
· 4 veya 6 öğün yemeliyiz:  Ramazanda 2 öğün yemek yiyoruz. Mümkün olduğunca iftar ile sahurun arasına bir öğün daha eklemek gerekiyor.
· Spor yapmalıyız: Ramazanda oruçken yürümek bile zor geliyor.
· Kendinizi aç bırakmayın: Evet, diyetisyenlerin genel uyarısı aşırı acıkmamak, mümkün olduğunca ara atıştırmalar yapmak ve kan şekerinin aşırı düşmesini engellemek yönündedir. Ama ramazan açlık ve nefsi frenlemek ayıdır.
· Bol su içmemiz gerekli: Zayıflamak için bol su içilmesi gerekiyor. Ama gündüz su içemeyenler, iftar sahur arasında gerekli suyu muhakkak tüketmelidirler.
· Yemekli davetlerden kaçının: Evet, fazla kişiyle yemek yemek iştah açar, farkında olmadan çok yemek yersiniz. Ama  ramazan davetsiz olmaz…
· Sabah erken kalkın: Gece sahura kalkıldığı için erken kalkmak pek mümkün değil.
· Düzenli bir uyku uyuyun: Sahura kalkıldığı için düzenli uyuyamıyoruz.
· Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın : Ramazanda kahvaltıya yer yok.
Tespitler Diyetisyen Ahmet Gürapaydın’a ait. Bu kadar ters hareket ederek, şişmanlamamak mümkün mü acaba ?
Ramazan ayında bütün gün boyunca aç kaldığımızda ilk olarak hareketlerimizde yavaşlamalar olacak bunun neticesinde harcadığımız enerji azalacak ve ramazan öncesi ve sonrası tükettiğimiz yiyecekler aynısı olacağından kilo almamız devam edecektir. Uzun süre aç kaldıktan sonra sofraya oturduğumuzda yemeğimizi yediğimizde enerjimizin depolanmasını sağlayan hormonun yani insülin hormonundan fazla salgılanma olur ve neticesinde canımız tatlı çeker bu hormonun fazla olması demek depomuzda biriken yağların artışı demektir. Buda giddikçe şişmanlamamızı sağlar.
Ramazan ayında vücudumuzadaki kan şekerinin ilk zamanlarda düştüğü fakat yarısından sonra kan şekerimizin yükseldiğini görürüz uzmanlarımız , şeker hastası olan kişilerin iftarda peynir, zeytin, ekmekten oluşan kahvaltı türünü tercih etmelerini 2 saat sonra ise etli ve sebzeli yemeklerden oluşan tavuk veya dana etinden yapılmış yemeklerden yenilmesini tavsiye ediyorlar. Ara öğünde de yoğurt veya meyve yenilmesini öneriyorlar. Bu ayda güllaç, baklava, helva gibi tatlıları tüketenlerin ve yanında etli pide, sucuk, kızartma gibi yağlı yiyeceklerin yendiğinde kilomuzda her halikarda artış görülüyor.
,ramazanda kilo almanın yolları,ramazanda kilo almak,ramazanda elma sirkesi,ramazanda kilo almamak,ramazanda kilo alınırmı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder