SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Zayıflatan Bitkiler, Zayıflatan Yiyecekler, Zayıflamaya Yardımcı Besinler


Diyet yapan kişilerde dahi vücuttan en zor atılan maddeler yağlardır. Diyet yapan yada fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin kesinlikle yağlı gıdaları tercih etmemesi gerekir.

Yağları yakamamanın sebepleri arasında kişiye uymayan diyet programları gösterilebilir. Bu nedenle diyet yapmaya başlama kararı alan her kişinin bir uzman diyetisyene başvurmaları onların hazırladığı diyet programlarının uygulanması gerekir. Fakat vücuttan atılanmayan yağların atılmasına yardımcı olan besinler vardır bu bitkiler şunalrdır:
Zayıflatan Bitkiler, Zayıflatan Yiyecekler, Zayıflamaya Yardımcı Besinler
Suyosunu, ananas, elma, enginar, kırmızı acı biber, fasulye, yabanmersini, rezene, tavuk eti, salatalık, zencefil, kahve, kivi, kıvırcık salata, karides, kuzu eti, deniz mahsülleri, papatya, kırmızı dolmalık biber, kereviz, kuş konmaz, çay, domates, limon, portakal, greyfurt gibi besin maddeleri yağların atılmasına yardımcı bitkiler arasında sayılabilir.
Elma: Elmanın insan vücuduna bir çok yararı olduğu herkes tarafından bilinir. Bunlardan diyet için olduğundan bizi ilgilendireni iştah kapatıcı özelliğidir. Elma sayesinde gereksiz atıştırmalara son verilebilir, bunun sebebi yemeklerden önce elma tüketiminin yemek yerken insana tokluk hissi vereceği için kişinin yemekte fazla bir şey yiyememesidir.
Salatalık: Salatalık hemen hemen hiç kalori içermeyen nadir sebzelerden birisidir. İçeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir açısından çok zengin bir sebzedir. Bu nedenle hiçbir şekilde kilo aldırıcı özellik taşımamakta ve hatta vücuda yararlı olan maddeleri sağlar. Ayrıca selülitlere karşı adeta bir silahtır ayrıca içeriğindeki su miktarıda oldukça fazladır.
Kuzu Eti: Kuzu eti kalori yakıcı olan ‘karnitin’ maddesi içerir. Ayrıca karaciğer için çok yararlıdır.
Daily Mirror gazetesinde yayınlanan zayıflatan 10 yiyecek konusunda ise şu yiyecekleri önermişti: Yulaf, Adzuki fasulyesi, Esmer pirinç, Brokoli, Greyfurt, Kırmızı üzüm, Salatalık, Nar, Elma, Kiraz. Bakınız: Zayıflatan besinler
,zayıflatan yiyecekler,zayiflatan yiyecekler,zayıflatan besinler,zayiflatan besinler,zayiflamaya yardimci olan caylar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder