SİTE İÇİ ARAMA YAPIN

10 Ağu 2011

Oruç Tutmak Zayıflatırmı? Oruç İle Zayıflama Olur mu?


Bazı insanlarımız ramazan geldiğinde zayıflamak için tam zamanın geldiğine inanır. Ama yanlıştır. Bütün gün aç duran vücut metabolizmasını yavaşlatır. Ramazan ayının ortalarından sonra zayıflamak zor olacaktır. Bunun için öğün sıklığını artıracağız.Vücut susuz kalacağı için bol bol su içmeliyiz. Mümkün olduğu kadar ağır yemeklerden uzak durmalıyız.

Oruç Tutmak Zayıflatırmı? Oruç İle Zayıflama Olur mu?
Diyetisyen Yüksel Turan Taşdemir, kilo vermekten çok kilo alınan ramazan ayında, kilo vermek isteyenler için şu tavsiyelerde bulunuyor: “Ramazan ayı genellikle kilo alınan bir dönem olarak biliniyor. Ancak nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili bir beslenme uzmanının önerilerinin alınması ile, bu Oruç tutarken de sağlıklı beslenme kurallarını yaşamımızın bir parçası haline getirebiliriz. Bir Diyetisyen gözetiminde düşük kalorili ve dengeli besinlerden oluşan, araları iyi belirlenmiş, iftar ile sahur arasında sık öğünler yerleştirilmiş bir program ile sağlıklı bir vücuda sahip olmak için ilk adım Ramazan’da atılabilir. İftarda ve sahurda bol su tüketilmesi, aşırı miktarda yemek yenilmemesi, iftarda bir tabak yemekten sonra 15 dakika kadar yemeğe ara verilmesi, günlük olarak tartılarak vücut ağırlığını kaydetmek, fiziksel aktivitenin artırılması alınabilecek genel önlemlerdir.”
İnsülin kullanan şeker hastaları diyabete uygun biçimde diyetisyenin hazırladığı ağzımızdan aldığımız ilaçların desteği ile rahat tutabiliriz.
Oruç sağlıklı insanlar içindir. Kilo vermek için oruç tutulmaz. Halükarda her oruç tutanın kilo vermediği bilinmektedir.
Özet olarak sağlıklı bir yaşam istiyorsak
-Mutlaka sahura kalkacağız
-Bu ayda yağlı ve hamur işlerinden uzak duracağız.
-Sahurdan sonra belli bir süre yatmayacağız
-İftarda orucumuzu hurmayla açıp arkasından iki bardak su içeceğiz.
-iftarımızı çorba veya sebze ile açıp 5 yada 10 dakika ara verip sonra tekrar devam edeceğiz.
-iftarımızı bitirdikten sonra yarım saat sonra eksersiz yapacağız.
-iftarımızı yaptıktan sonra yatma zamanı gelinceye kadar ki sürede meyvelerimizi ve süt yada ayran içerek ara kahvaltısı yapmak
-Bol bol sıvı tüketmek
-Tatlı canımız çektiği zaman sütlü tatlılar ve az miktarda tüketeceğiz.
Ramazan ayı biz Müslümanlar için hem sabrımızın geliştiği hem de sağlımızın dinlenebileceği büyük bir fırsattır. Bu ayları iyi değerlendirmeleyiz.
,oruç tutmak zayıflatırmı,oruç zayıflatırmı,oruç tutarken zayıflamak,oruçla zayıflama,oruçta zayıflamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder